vrijdag 25 april 2008

Sier(dr)aden-Knitted and crocheted jewelry

Zoals vermeld in deze post, was de blog van Sier(dr)aden, één jaar oud. Veerle Maes trakteerde daarom haar lezers op een hapje en een drankje en dit op een heel mooie locatie, de juwelengalerij van Ingrid Adriaenssens in de Kammerstraat te Gent:

As mentioned in this post, the blog of Sier(dr)aden exists for one year now. For that reason Veerle Maes invited her readers to a drink at a beautiful location, the jewelry gallery of Ingrid Adriaenssens in the Kammerstraat in Ghent:

Enkele gehaakte juwelen van Veerle Maes (nu ook te zien in het MIAT):

Some crocheted jewelry from Veerle Maes (now also on show in MIAT):

Er stond ook een interessante demonstratie op het programma door Tineke Van der Eecken, die ons voordeed hoe te breien en te haken met zilver- en metaaldraad, nog een mooie toepassing van beide technieken en waarbij ook gebruik gemaakt werd van kralen en mineralen:

There was also a very interesting demonstration by Tineke Van der Eecken, showing us how to knit and crochet with silver and copper wire, another lovely application of both crafts, and making use of beads and minerals at the same time:


De mooie steen met inclusie van een ammoniet, wordt zo een draagbaar juweel:

The lovely stone with inclusion of an ammonite, becomes perfectly wearable:

Dit was een bijzonder inspirerende avond...

It was a really inspiring evening...

P.S. Na de -voorbije- workshop in 3 sessies in het MIAT is er op 5 mei nog een workshop voor één dag door Veerle Maes over gehaakte juwelen (info: veerle.maes@yucom.be ).

Geen opmerkingen: